Skip Navigation LinksVåler kommune > Nyheter

Ny kartløsning Geoinnsyn

Sammen med kommunene Elverum , Åsnes og Grue(Elverum-Solør interkommunale GIS-samarbeid) har vi anskaffet en ny kartløsning Geoinnsyn. Løsningen ble bestilt rundt nyttår og etter litt utvikling og tilpasning er den nå på plass

Fra før har vi det ordinære web-kartet http://kart.esol.no hvor vi har kommunenes kartverk til bruk på pc.

Geoinnsyn er en forenklet innsynsløsning med kommunale kartdata som fungerer på pc, nettbrett og smarttelefon. Ingen installasjon, bare en enkel url: http://kart.esol.no/geoinnsyn. Løsningen skal være intuitiv å bruke.

Her kan du se flyfoto, gråtonekart eller topografisk norgeskart sammen med gjeldende reguleringsplaner, planforslag, kommuneplan eller Matrikkel(eiendomsgrenser). I tillegg kan man peke på en plan eller eiendom og se informasjon om valgt objekt. For planer og planforslag får man også tilgang til saksdokumenter.

Du kan søke ved bruk av stedsnavn, adresse eller eiendom. Eller bruke ‘posisjonsknappen’ for å vise hvor i kartet du befinner deg.

Det betyr at du kan sitte hjemme i sofaen med telefonen eller nettbrettet og finne ut hvilke reguleringsplaner som gjelder akkurat der du sitter, eller om det er forslag til regulering, eller om du bare lurer på hva slags informasjon som gjelder eiendommen du befinner deg på.

NB! Kartene vises i ulike zoom-nivå – 1:500 er høyeste oppløsning. Så når du zoomer inn i kartet vil mer detaljert informasjon vises automatisk. Det samme gjelder ved søk på stedsnavn, adresser eller eiendommer. Zoomene går kjapt!

Bruker du pc har du litt flere funksjoner enn nettbrett og smarttelefon ; du kan gjøre valgte kartlag transparent, måle avstand og areal  og du kan skrive ut et kartutsnitt.

Løsningen kan utvides til flere kartlag, men dette er en god start.

Vi mener løsningen er ypperlig for politikere og andre kommuneansatte som er aktive brukere av nettbrett og smarttelefoner og selvfølgelig alle andre interesserte innbyggere.

Kart - Klikk for stort bilde

Publisert av Finn David Nilsen. Sist endret 04.10.2013